WERKING


Equissage Pulse levert krachtige Cyclodische vibratie (horizontaal, verticaal en roterend) massage aan het gehele lichaam. Deze vibraties hebben vele positieve effecten op het paardenlichaam. Denk hierbij aan verbetering van de bloedcirculatie, lymfedrainage, ontspanning en gewrichtsmobiliteit en kan daarnaast bijdragen aan het genezings- en herstel proces bij revalidatie van een grote meerderheid van blessures en condities.

Medische onderzoeken hebben bewezen dat Equissage de paslengte van een paard met een gemiddelde van 21% kan verbeteren, en de hakpeeshoek met een gemiddelde van 9%.

Tevens was er een verbetering van het uithoudingsvermogen, verbetering van snelheid en paslengte waardoor het paard in hoger tempo in snellere tijd een langere afstand kan afleggen.

 

Equissage wordt wereldwijd gebruikt door dierenartsen, fysiotherapeuten, trainers en ruiters. Regelmatig gebruik van het Niagara systeem bevordert de algehele gezondheid, verbetert huid, vacht en hoeven en houdt uw paard in optimale fysieke conditie. De behandeling is zeer effectief bij het verbeteren van prestaties en herstel van ziektes en aandoeningen. Hiernaast biedt de behandeling een algehele mentale en fysieke ontspanning en ondersteuning bij problemen en blessures. Wat kan Equissage betekenen voor uw paard?

  • Zorgen voor een betere bloedcirculatie
  • De genezing versnellen van wond en littekenweefsel
  • Het verbeteren/ondersteunen van spier-, pees-, rug-, maag- en darmproblemen en andere kreupelheden
  • Ter ondersteuning voor paarden met PSSM, oedeem, CPL en andere afvalstoffen / vochtophopingen en stagnaties
  • Ter ondersteuning bij COPD dampigheid
  • Het verbeteren van de paslengte met een gemiddelde van 21%(!)
  • Als warming up en warming down
  • Totale mentale en lichamelijke ontspanning
  • Ideaal voor oudere paarden en artrose
  • Bij (box)rust als extra ondersteuning van de spieren

 

De behandeling kan zowel voor- als na de training worden uitgevoerd en duurt maximaal 30 minuten. Voorafgaand aan de behandeling wordt samen met de eigenaar van het paard doorgenomen wat op dit moment de conditie van het paard is, of er eventuele problemen zijn en wat er precies met het paard wordt gedaan. Op basis van deze informatie kan de juiste behandeling worden toegepast.

Indien het paard een operatie heeft ondergaan of zwaardere blessures heeft, zal alleen in overleg met de dierenarts een behandeling worden geven. Een Equissage behandeling is géén vervanging voor diergeneeskundige hulp. Een behandeling wordt afgeraden wanneer het paard koorts heeft, open wonden, fracturen, ontstekingen, tumoren en infecties.

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb